Сдружението “Червени сърца” публикува на страницата си във Фейсбук коментар във връзка с горещите събития в ЦСКА. Публикуваме текста без съкращения.
 
Ръководството на ПФК ЦСКА в лицето на собствениците от Титан АД за пореден път постъпи непрофесионално и некоректно като броени дни преди началото на подготовката освободи старши треньора на клуба Стойчо Младенов.

Смислено обяснение защо се стигна до това освобождаване и защо Стойчо Младенов беше освободен точно сега отново няма.

Няма нито обяснение, нито оправдание обстоятелството, че месеци наред старши треньорът на ЦСКА беше публично унижаван с информации за неговата смяна и за неговата отдавна неплащана заплата. Публична тайна е, че тези „информации“ се пускаха от служители на клуба по внушение на ръководството от “Титан”. Подобна „практика“ е непозната не само за „белите“ футболни държави, но дори и за страните от третия свят.

Гаврата със Стойчо Младенов обаче не е просто гавра с една личност – това е гавра с една от безспорните клубни легенди, заслужили прозвището Екзекутора на Ливърпул – на действащия европейски шампион. Човекът, който без заплата, без база, а дълго време и без половината си футболисти, успя да запази ЦСКА като фактор в първенството, включително и като надигра по безапелационен начин шампионите от Лудогорец и вечния враг от “Герена”.

Гаврата със Стойчо Младенов е преди всичко гавра с марката „ЦСКА“, която собствениците от Титан за пореден път публично оскверниха. След като унищожиха базата и школата сега явно на ред е и представителния отбор на клуба.

Но рано или късно ще има Видовден и за тези натрапени футболни собственици и специалисти по „черно тото“.

Сдружение „Червени сърца“ ще направи всичко възможно този ден да дойде колкото се може по-скоро!