Халфът на ЦСКА Станислав Шопов показа отличния си потенциал в европейската младежка квалификация Германия – България, в която се отличи не само с асистенция. Слави подаде на Никола Илиев за гола на младите „лъвчета“, посечени впоследствие от съдията с измислена дузпа. През всичките 88 минути, в които бе на терена, Шопов демонстрира техника, пас и грамотност, отблагодарявайки се на селекционера Александър Димитров за доверието.

И би било хубаво Слави да получава доверие и с червената фланелка, където от няколко години българските футболисти остават край тъчлинията. От другия й край, разбира се, а не на терена.

Добрите изяви на Шопов срещу класен тим като германския със сигурност са възвърнали самочувствието му, от което той имаше нужда. И ако подаването на ръка на Слави се прехвърли и в ЦСКА, ще спечели и той, и „армейският“ клуб. А ЦСКА малко или много ще възвърне своите слава и идентичност. Защото всички исторически успехи на „червените“ са били свързани с българи. 

В тази връзка е желателно в Борисовата градина да погледнат и към друг позабравен футболист – Християн Петров. Защитник с немалък потенциал, сърцат и можещ. За да спрем убийството на българския футбол, ще бъде добре да спрем да „убиваме“ българските футболисти…

Слави и Християн са от тях – диаманти, които трябва да блестят, а не да потъмняват в сянка на резервната скамейка.
Димитър АПОСТОЛОВ/БЛИЦ СПОРТ 
efbet Лига - сезон 2024/2025