ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Фантастичната червена публика е факторът, който държи ЦСКА гордо изправен след разочароващата игра, която й поднесоха вчера Амос Юга, Гарсес и компания.

Хилядите фенове на „армейците“ съхраниха духа на Стоичков, Пенев, Якимов, Жеков, Трифон, Костадинов и стотиците истински легенди, и показаха безрезервната си подкрепа на препълнения стадион.

Хореографията, силата и яростта на привържениците ярко контрастираха на предпазливата и безидейна игра, която демонстрираха т.нар. футболисти.

Но докато червената армия шестваше по трибуните, то на терена виждахме страх и неувереност.  Липсваше смелостта и агресията, с която „червените“ побеждаваха далеч по-силни съперници и радваха привържениците си с безброй трофеи.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

В момента ЦСКА разполага само с няколко класни състезатели в лицето на Тобиас Хайнц, Браян Морено (въпреки фрапантния му пропуск в началото на срещата), Юрген Матай и сърцатите Турицов и Тибо Вион. Останалите са пълнеж.

Поне десет пъти БЛИЦ предупреди, че бавният като тролейбус Амос Юга не само дърпа назад ЦСКА, но и унищожава амбициите му за титлата.

За жалост отново, се оказахме прави.

Последваха две фатални грешки. Първата при победния гол на Черно море за купата, а втората срещу Лудогорец в своеобразния финал за шампионата. И двете безобразни забавяния на Юга дойдоха не къде да е, а на „Армията“.

Но, вместо да му бъде показана вратата, шефовете на ЦСКА го наградиха с 3-годишен договор. Може би след вчерашния мач могат да го ангажират и за 30 години.

Едно от малкото добри неща вчера бе оставянето на резервната скамейка на другия грешник Джеферсон, лишил „армейците“ от шампионската титла преди няколко години.

Амбициозният Илич направи всичко по силите си, за да изгради боеспособен тим, но качеството, с което разполага откъм играчи е твърде скромно. Хъсът, който демонстрира сърбинът заслужава уважение, но Лудогорец разполага с много повече мощ и разнообразие във всяка една от игровите линии. Опитен специалист като Петев много добре знае как да подреди момчетата си ефективно и вчера го доказа за пореден път.

„Орлите“ издържаха на стреса, хвърлиха се в битката и я спечелиха.

ЦСКА не се възползва от двата си шанса и ги пропиля с лека ръка. Подобно и на мача срещу Левски, армейците не направиха нищо запомнящо се в нападение и само некадърно изпълнената от Попов дузпа ги спаси от загуба.

В неделната вечер Лудогорец показа, че знае как да реализира и спечели прекия дуел.

Привържениците на ЦСКА, голяма част от които млади момичета и момчета не заслужаваха да си тръгнат тъжни и разочаровани от „Армията“. Напротив – трябва да се чувстват горди от подкрепата, която дават за отбора на техните бащи и деди, някои от които като моят татко ги гледат от небето…

Ивайло КРАЧУНОВ

Снимки: Aнтон Узунов/Startphoto.bg: