Със сигурност стотици хиляди, та ако не и над милион зрители, ще гледат Стяуа – Лудогорец утре. Със сигурност всички ще викат за разградчани в първия плейоф за влизане в групите на мечтите. И пак със сигурност един ще следи под лупа коментатора на мача. По начина, по който го направи и на реванша с Партизан в Белград.
 
Така, че колега – ти, който ще си на пангара утре вечер от 21.45 часа, стягай се! Бъди българин, бъди националист, коментирай за Родину, за да не ядосаш чорбаджията. Запей химна на България в ефир преди началото на мача, нищо че на стадиона ще пуснат този на Шампионската лига. Да не ти пука - пей си "Мила Родино" и толкоз! На всяка десета минута от двубоя извиквай мощно: “Хайде, наш’те!”. Подготви си най-сочните епитети за съдията и за румънците. Обвини ги за Северна Добруджа и за Онгъла! Поискай ги, те са си наши! Хули врага! Смело и безотговорно – хич да не ти дреме!
 
Изреждай с патос и емоционалност имената на героите в зелено, нищо че повечето от тях не са българи. Те все пак защитават багрите на българския клубен футбол. Викай и крещи. Силно и мощно, та да събудиш кака Пенка от долния етаж, която по това време ще си е легнала и хич няма да й е нито до Лудогорец, нито до “Левски” и ЦСКА. Накарай я вместо да те хока, да стане от леглото и да се залепи за телевизора. При гол изпадни в екстаз и постави в малкия си джоб Маша Шарапова по мощността на децибелите.
 
Всичко друго е без значение за теб. Така хем ще си запазиш хляба, хем и ще се харесаш на този, който плаща, за да гледаме футболните зрелища.
 
Остава един ден. Зрителите тръпнат в очакване не само за мача, но и за телевизионния коментар. Не разочаровай не само чорбаджията, но и тях!
 
Ех, ако можеше и ние да помагаме. Всички да ни включат в ефир и заедно да викаме... И ако румънците можеха да ни чуват, щяха да се ококорят от страх и да развеят белия байрак още по средата на полувремето.