ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Левски не успя да спечели домакинството си на Спортист (Своге) в контролна среща, която завърши 1:1. Това бе втора проверка за "сините" в паузата за национални отбори след победата с 4:0 над Левски (Карлово) в неделя. 

Уелтън откри резултата срещу Спортист с удар покрай вратаря Ивайло Василев в 17-ата минута, а Владимир Семерджиев изравни с глава в 26-ата. 

Проверката ще се запомни с тежка контузия, която получи Стефан Стефанов от гостите от Своге. Десетина минути след началото на второто полувреме, за което бе съобщено, че ще е 35 минути, Стефанов бе фаулиран грубо от младия вратар Иван Андонов, който моментално беше изгонен.

Двубоят бе прекъснат за около 10 минути, а играчът на тима от Втора лига бе изведен с линейка от помощното игрище на "Герена" с фрактура на десния крак и откаран в болница.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+) 

Станимир Стоилов заложи на същите титуляри, с които стартира благотворителния мач с Левски (Карлово) в неделя, спечелен с 4:0. На вратата беше Николай Михайлов, а в защита Жереми Петрис, Ван дер Каап, Цунами и Патрик-Габриел Галчев. Андриан Краев и Абдалахи Шеху бяха опорни халфове. Роналдо, Георги Миланов и Уелтън атакуваха зад нападателя Ивелин Попов.

В първите минути "сините" се настаниха в половината на гостите, но без да застрашат Ивайло Василев. В седмата стражът на Спортист улови шут на Уелтън. Три минути след това бе първата по-добра възможност за домакините, но Василев спаси нов удар на бразилеца.

В 17-ата минута Уелтън откри резултата. Бразилецът бе изведен от Георги Миланов, навлезе в наказателното поле и прати топката покрай Василев - 1:0.

В 25-ата след изстрел с глава на Богомил Богомилов Николай Михайлов изби с една ръка. Минута след това след заучено изпълнение на корнер на далечната греда бе Владимир Семерджиев, който засече с глава за 1:1. 

В 36-ата минута Роналдо уцели греда. 

За втората част в игра за Левски се появи Иван Андонов на мястото на Михайлов. А Нейтън Олдър замени Ивелин Попов. В 54-ата минута Иван Андонов влезе остро на Стефан Стефанов, който получи фрактура на десния крак. Младият страж бе изгонен за грубия фаул. На вратата на Левски застана Йоан Загоров, който дори не бе в групата за приятелския мач.

След подновяването на играта и футболист на Спортист излезе от игра, за да може и двата тима да са с по 10 човека на терена.

В 81-ата минута юношата на Левски Антон Иванов застраши вратата на Стефано Кунчев, като топката премина на сантиметри от десния страничен стълб и проверката приключи 1:1.

За "сините" предстои гостуване на Берое при подновяването на Efbet Лига. Мачът от 12-ия кръг е на 3 октомври (понеделник) от 20:00 часа в Стара Загора.


ЛЕВСКИ - СПОРТИСТ (Своге) 1:1
1:0 Уелтън (17), 1:1 Владимир Семерджиев (26)

ЛЕВСКИ: 13.Николай Михайлов, 2.Жереми Петрис, 5.Келиан ван дер Каап, 6.Цунами, 22.Патрик-Габриел Галчев, 12.Абдулахи Шеху, 8.Андриан Краев, 7.Георги Миланов, 10.Ивелин Попов, 17.Уелтън, 18.Роналдо
Резерви: 99.Иван Андонов, 4.Нейтън Олдър, 31.Дейвид Михалев, 32.Слави Чакъров, 34.Александър Божилов, 35.Калоян Стрински, 36.Васил Василев, 37.Антон Иванов, 38.Кристиян Йовов, 42.Ивайло Марков

СПОРТИСТ (Своге): 33.Василев, 19.Богомилов, 3.Стойчев, 5.Пилер, 88.Сиромахов, 8.Семерджиев, 21.Бастунов, 10.Русинов, 9.Диков, 16.Костов, 7.Ферадов

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига