Настойчивостта на Наско Сираков е довела Станислав Генчев в Левски не само като треньор, а и като футболист. Това разказа бившият халф на „сините“ в подкаста „Гласът на Левски“. Той си спомни, че тогавашният изпълнителен директор на Левски и настоящ собственик лично го е издирил в дома му в Дряново на 18-годишна възраст, за да го убеди да избере „сините“ пред офертите на ЦСКА и Литекс.

Генчев бе привлечен от Сираков и като треньор. Той имаше действащ договор с Крумовград, но собственикът на „сините“ не се отказа и треньорът пристигна на „Герена“ през лятото.

"В Левски пристигнах на 18. До трансфера се стигна благодарение на Наско Сираков. Тогава бях част от юношеския национален отбор и играех силно, въпреки че бях в трета дивизия. Изведнъж се появиха оферти от ЦСКА, Левски и Литекс - трите водещи отбора. Наско Сираков дойде в Дряново, намери ме вкъщи и ме убеди да подпиша с Левски. Аз винаги съм спазвал един принцип - винаги подписвам с този отбор, който ме желае най-силно, а Наско Сиркаов ми показа точно това“, обясни Генчев.

"В началото адаптацията ми бе доста трудна, защото идвах от трета дивизия, а попаднах в съблекалня с футболисти, които съм гледал само по телевизията. Футболисти с качества, големи цели и его. Това много ми помогна, тъй като от ранна възраст се научих да се боря. В Левски никой не те оставяше да заемеш неговото място", продължи бившият халф.

„Още с идването ми бях в една стая със Захари Сираков. След като той си тръгна, бях в една стая с Митко Иванков. Това са хората, които най-много ми помагаха, но като цяло всеки в съблекалнята го правеше. Стараеха се да ми помогнат на мен, за да мога аз да помагам на отбора. Спомням си как, когато започнеше първенството, всеки бе уверен, че ще станем шампиони. Това самочувствие зареждаше всички. Гледах ги и се учех какво правят. Това са хубави моменти, с приятни емоции, приятелства и победи", каза още Генчев.

„В Левски съм работил и с изключително качествени треньори. Всички бяха големи мотиватори и изстискваха максимума от футболистите. Държаха и на дисциплината. Тактическите и физическите упражнения се промениха и не мога да кажа, че сега мога да използвам нещо от тези методи, но общите неща са мотивацията и дисциплината", разказа наставникът на Левски.

efbet Лига - сезон 2024/2025

 подкрепя българския спорт