Tреньорът на Левски Станимир Стоилов обясни, че Здравко Димитров и Димитър Костадинов повече няма да се завърнат в първия отбор, тъй като са имали шест месеца да се променят, но не са го направили. Те ще тренират до края на сезона с юношите, като ще чакат оферти от други клубове.

БЛИЦ разкри преди дни, че Димитров и Костадинов са отстранени от първия отбор на "сините" заради хазарт и натрупани дългове.

"Няма промяна в ситуацията със Здравко Димитров и Димитър Костадинов. Имаха шест месеца да се променят. Сега тренират с втория отбор и чакат лятото да се появи отбор, който да ги купи", каза Стоилов на брифинга преди мача с Пирин, който е утре от 17:30 часа в Благоевград.

"Имаме двама играчи от националните отбори, които не са в оптимално състояние. Асен Митков със сигурност пропуска мача, Филип Кръстев е с температура. Хосе Кордора дойде след голяма часова разлика. Другите са без проблеми. Имаме 24 часа да съберем отбора и да направим добра организация. Основният ангажимент е клубният отбор", каза той.

"Пирин е отборът, който най-много прогресира в последните десетина мача с отлични резултати и доста подобрен стил и начин на игра. Познавам много от футболистите им. Създават доста проблеми на всички в първенството. Те имат и сериозна подкрепа от феновете. Искам да видя моя отбор да играе добре утре", продължи Стоилов.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

"Има футболни рани, които трябва да се лекуват. Една от нашите рани е представянето ни след паузите. Надявам се да сме я излекували. Надявам се, че няма да имаме такива проблеми вече. Непонятни са ми резултатите през последните години като гост, защото ние навсякъде имаме подкрепа. В Бистрица и Разград изглеждахме както подобава на Левски, дано и в Благоевград е така. Ще бъде празник, Благоевград е дал път на много добри играчи", каза още Мъри.

"Съвместяването на няколко длъжности е лично моя идея. В лицето на Йончо Aрсов виждам млад човек, който знае много. Левски трябва да дава път на младите си кадри. Надявам се да имаме добро сътрудничество. Основният му ангажимент е развитието на ДЮШ. Имаме на този етап отлична комуникация. Ще имаме и още съвместяване на длъжности заради финансовото състояние. Не можем да си позволим всеки човек да си има ресор. Левски ще опита да създаде още един човек, който да е полезен за българския футбол", продължи треньорът на "сините".

"Срещата с Бербатов бе ползотворна. Имаше добър тон на разговора. Основно се дискутираше изваждането на малките отбори, както и вижданията му за развитие на БФС и българския футбол. Не се е стигало до молби за подкрепа. Ние също казахме нашето мнение за развитие. За подкрепата на кандидат отговаря Наско Сираков. Всеки има право да протестира, единственото нещо, което не одобрявам е, когато млади хора се подтикват да вандалстват. В България няма толкова много хубави неща и не трябва да рушим тези, които имаме", добави Станимир Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022