В Лудогорец има доста играчи, които са се изправяли срещу следващия съперник на "орлите" в Лига Европа - Спортинг Брага. Трима футболисти - Жосуе Са, Клод Гонсалвеш и Мануел Кафумана Шоу са играли срещу "войните от мината" и в Примейра лигата, и за Купата на Португалия.

Всички са с отрицателен баланс, но с най-добри спомени от Брага е Жосуе Са, пише "Мач Телеграф".

Футболистът, за когото португалските медии обявиха, че е доста опасен за защитата на съперника, е играл 7 мача срещу "войните от мината", като има една победа. Тя датира от сезон 2016/17, а именно Са открива резултата при успеха на неговия Витория Гимараеш с 2:1 като гост.

Kлод Гонсалвеш също има 7 срещи с Брага, като балансът му е абсолютно същият като на Са - 1 победа, 2 равенства и 4 загуби. Успехът му е с екип на Тондела. Ужасни спомени от срещите си с Брага обаче има Мануел Кафумана Шоу. Той е играл 3 пъти срещу този съперник, като губи и трите, едната със срамното 1:7, докато носи екипа на Беленензес.

Има и трима футболисти от настоящия тим на Лудогорец, които са играли срещу Брага в Лига Европа. Става дума за Георги Терзиев, Игор Пластун и Сисиньо. Украинецът и бразилецът излязоха и в двете срещи - 2:0 за "орлите" в Брага и 1:1 в Разград, докато Терзиев игра само във втория двубой. И понастоящем в тима на Лудогорец е Вандерсон, но той е с тежка контузия и не е картотекиран за мачовете от груповата фаза на Лига Европа.

Мачът Лудогорец - Спортинг Брага е в четвъртък от 19:45 часа на стадион "Хювефарма Арена" в Разград.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа