Лудогорец приема португалския Брага в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа. Mачът е от 19:45 часа на "Хювефарма Арена", а разградчани се нуждаят от задължителни три точки, за да запазят шансовете си за едно от първите две места и продължаване напред във втория по сила евротурнир.

"Орлите" започнаха с ценно равенство като гост на Мидтиланд (1:1), но след това отстъпи у дома на Цървена звезда (0:1) и се поставиха в доста неблагоприятна ситуация. След поражението срещу сръбския гранд треньорът Валдас Дамбраускас беше освободен и сега отборът е воден от Станислав Генчев. 
  
Брага има 3 точки и е на втора позиция в групата. Португалците загубиха с 1:2 от Цървена звезда, а после направиха обрат срещу Мидтиланд (3:1). Съставът на Карлос Карвалял върви колебливо в първенството, където има само една загуба, но завърши наравно 4 от последните си 5 мача. В неделя обаче Брага отвя с 5:0 Мойтензе за Купата на Португалия. 

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

Лудогорец и Брага са стари познайници. Двата тима бяха съперници в групите на Лига Европа и през сезон 2016/2017. Тогава "орлите", водени от Димитър Димитров-Херо, се наложиха с 1:0 като гост, а двубоят в Разград завърши 1:1, което помогна и на двата отбора да продължат напред. 


 
В кадрово отношение Лудогорец има известни проблеми. Генчев няма да може да разчита тази вечер на невъзстановения Антон Недялков и контузения Сисиньо, което означава, че почти сигурно като ляв бек ще започне Шакил Пинас. Останалите в защита ще са Джордан Икоко, Игор Пластун и Оливие Вердон. Клод Гонсалвеш и Стефан Баджи ще играят в средата на терена, а Бърнард Текпетей, Доминик Янков и Кирил Десподов ще са зад изнесения в предни позиции Пиерос Сотириу. 
 
Най-опасното оръжие на гостите от Португалия е Рикардо Орта, който вкара 3 гола в последните 4 мача на тима. Нападателят се очаква да си партнира в атака в Разград с Абел Руис и Галено. 

"Миналият сезон убихме украинското "агне" (б.р. - португалците елиминираха Зоря (Луганс) след победи с 2:1 и 2:0), нека видим дали тази година можем да постигнем същото и с българското", коментира преди срещата в Разград треньорът Карлос Карвалял.

"Групата е много изравнена и всички мачове са важни. Имаме огромно уважение към Лудогорец, но наистина искаме да спечелим", каза бившият мениджър на Суонзи

Лига Европа, група "F" 

ЛУДОГОРЕЦ - БРАГА 
Днес от 19:45 часа
Разград, ст. "Хювефарма Арена"
Съдия: Кристо Тохвер (Естония)
Пряко по bTV Action

Вероятни състави:


ЛУДОГОРЕЦ: Кристиан Кахлина, Джорджан Икоко, Игор Пластун, Оливие Вердон, Шакил Пинас, Стефан Баджи, Клод Гонсалвеш, Бърнард Текпетей, Доминик Янков, Кирил Десподов, Пиерос Сотириу 
Треньор: Станислав Генчев


БРАГА: Матеус, Ян Коуто, Пауло Оливейра, Диого Лейте, Нуно Секейра, Медейрош, Чикиньо, Али Мусрати, Абел Руис, Рикардо Орта, Галено 
Треньор: Карлос Карвалял 


Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа