ЦСКА не успя да победи Лиепая - 0:0, в първата среща от спора им от втория квалификационен кръг на новия евротурнир - Лига на конференциите. "Червените" разочароваха феновете си с неубедително представяне срещу латвийския съперник и всичко ще се решава в реванша след седмица - в четвъртък (29 юли) от 17:00 часа.

Нулевото равенство дойде само дни след тежката загуба с 0:4 от Лудогорец за Суперкупата на България. 

В началото на мача с Лиепая привържениците на ЦСКА изразиха подкрепата си към Любослав Пенев, скандирайки името на треньора. След срещата обаче имаше недоволни запалянковци, които силно се надяваха на победа тази вечер.  

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

За цял мач играчите на ЦСКА създадоха само няколко опасности пред вратата на гостите, но гол така и не падна. Първото полувреме "червените" бяха по-добри. В 11-ата минута Греъм Кери центрира добре, но вратарят на Лиепая се намеси и не позволи на Жорди Кайседо да засече с глава. Малко по-късно Вилтсхут получи подаване по лявото крило и опита да направи двойно с Амос Юга.

Вътрешният полузащитник на ЦСКА обаче не успя да овладее добре топката и тя бе изчистена от съперник. В 20-ата минута Йоан Баи пропусна. В 41-ата Валентин Антов получи много тежък удар в главата от Хоган. Националът трябваше да излезе от терена, за да може лекарският щаб да спре кървенето от челото му. Антов беше превързан, но се качи в линейката и се наложи да бъде откаран спешно в "Пирогов". 

В началото на втората част Пенев пусна в игра Пламен Гълъбов на мястото на Антов, а Георги Йомов замени Йоан Баи. "Армейците" продължиха да атакуват и в 55-ата минута Жорди Кайседо бе повален в наказателното поле на гостите. Съдията Питър Банкс от Англия обаче остана безмълвен. 

Междувременно в игра се появиха още Ахмед Ахмедов и Хамза Чатакович, които замениха Кайседо и Уайлдшът. В 74-ата минута Греъм Кери центрира от левия фланг, след което защитник на Лиепая за малко да си отбележи автогол, но вратарят успя да спаси.

В добавеното време Чатакович пропусна отлично положение за гол. Той стреля силно от близка дистанция, но топката прелетя на сантиметри над вратата и срещата приключи 0:0. 

Преди реванша в Латвия ЦСКА ще играе с ЦСКА 1948 на старта на новото първенство - в неделя от 18:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Efbet Лига - сезон 2021/2022

ЦСКА - ЛИЕПАЯ 0:0

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на срещата.
1 - Публиката изразява подкрепата си към Любослав Пенев, скандирайки името на треньора.
11 - Греъм Кери центрира, вратарят на Лиепая се намеси и не позволи на Жорди Кайседо да засече топката с глава.
25 - Възможност за гостите от Латвия. Хоган центрира отдясно към Дмитрий Бага, който не успя да отиграе от отлична позиция.
30 - Грешка на Турицов, който не успя да изчисти центрирана топка и тя достигна до Бага, той стреля покрай вратата на Бусато. 
41 - Oказва се медицинска помощ на Валентин Антов, който пострада при тежък удар в главата от Хоган в центъра на терена.
42 - Антов се изправи на крака, но е с кръв по глава. Националът излиза извън терена, придружаван от лекарите на ЦСКА.
44 - Aнтов се отправи към линейката, която е на пистата.
45+2 - Край на първото полувреме.
----------------
46 - Валентин Антов няма да може да продължи участие, откаран е с линейка към "Пирогов".
46 - Начало на второто полувреме.
46  Любослав Пенев извършва две смени. Георги Йомов и Пламен Гълъбов влизат в игра. Антов и Баи са заменени.
55  Жорди Кайседо пада  в наказателното поле на гостите и претендира за дузпа, съдията остана безмълвен.
58  Гостите пропуснаха отличен шанс да поведат.
59  Жорди Кайседо излиза, Ахмед Ахмедов влиза в игра.
72  Хамза Чатакович се появява на терена, Пенев извади Вилтсхут.
74 - Удар на Йомов, вратарят на Лиепая обаче не беше затруднен. 
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+2 - Пропуск на Чатакович, който прати топката над напречната греда.
90+4 - Край на мача - 0:0.

PFC CSKA Sofia
ЦСКА: 1.Густаво Бусато, 2.Юрген Матей, 26.Валентин Антов (46  28.Пламен Гълъбов), 18.Брадли Мазику, 19.Иван Турицов, 3.Жеферсон (к), 30.Яник Вилтсхут (72  11.Хамза Чатакович), 8.Греъм Кери (90+4  22.Радослав Живков), 21.Амос Юга, 7.Йоан Баи (46  10.Георги Йомов), 9.Жорди Кайседо (59  23.Ахмед Ахмедов)
Резерви: 12.Алекс Божев, 25.Димитър Евтимов, 6.Жуниор Нзила, 10.Георги Йомов, 11.Хамза Чатакович, 16.Асен Дончев, 20.Християн Петров, 22.Радослав Живков, 23.Ахмед Ахмедов, 28.Пламен Гълъбов
Треньор: Любослав Пенев


ЛИЕПАЯ
: 12. Звиедрис, 33. Кейта, 55. Шимич , 27. Исайевс, 2. Жулевс, 8. Бярозкин, 15. Ткачук , 25. Бага, 22. Хоган, 9. Додо (к) , 45. Миросавлйев
Резерви: 1. Икстенс, 13. Радотич, 4. Гарбелото Силвейра, 5. Веретило, 6. Карклинс, 10. Тиденбергс, 11. Лазаревич, 20 Торес, 21. Шабала, 23. Хвойничкис, 40. Остоич, 94. Икауниекс
Треньор: Небойша Вигнйевич

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Питър Банкс (Англия)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия