ЦСКА получи поредно си наказание от УЕФА. Този път под прицел на европейската футболна централа е домакинската среща на „червените“ срещу Бодьо/Глимт (0:0) от група „С“ на Лигата на конференциите.

На „армейците“ е наложена финансова глоба от 8000 евро заради блокирането на стълбите на стадиона по време на мача. Освен това има и наказание за расизъм.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В тази връзка е постановено трибуните за феновете на ЦСКА, включително сектор „Г“, да бъдат редуцирани с 3000 места. Освен това „червените“ трябва да разпънат банер на инициативата на УЕФА за борба с расизма - „#NoToRacism“.

В съобщението на УЕФА се настоява „армейците“ да платят глобата си в рамките на 90 дни от получаването на документа за наказанието.

ЦСКА вече изтърпя санкцията за расизъм в домакинския мач срещу Зоря (Луганск), в който украинският тим спечели с 1:0 след съдийска тесла срещу тима на Стойчо Младенов.

„Армейците“ вече получиха още няколко глоби от началото на участието си в евротурнирите през този сезон. Заради използване на лазерен лъч и хвърлени предмети по време на мача с Рома на „Олимпико“ (1:5) трябваше да се платят 6875 евро.

На 10 септември пък стана ясно, че „червените“ са глобени с 4500 евро заради неправилно поведение на отбора на мача с Виктория (Пилзен). Преди това ЦСКА отнесе финансови наказания за срещите с Лиепая и Осиек.

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа