ФИФА направи официално предупреждение на хърватския национал Домагой Вида за неспортсменско поведение, противоречащо на принципите на феърплея. Доскорошният защитник на Динамо (Киев) извика „Слава на Украйна“, след като Хърватия елиминира Русия на четвъртфиналите на Мондиал 2018. Както е известно, Украйна и Русия са в обтегнати отношения в последните години.

„Дисциплинарната комисия на ФИФА направи официално предупреждение на Домагой Вида заради изявлението му видео, публикувано след края на мача между Хърватия и Русия“, обявиха от световната футболна централа.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

На същото видео бившият хърватски национал Огнен Вукоевич обяви, че посвещава победата на украинския народ. В момента бившият футболист на Динамо (Киев) работи като скаут за клуба.

Това е поредният политически скандал на световното първенство в Русия, след като швейцарските национали Гранит Джака, Джердан Шакири и Стефан Лихтщайнер бяха глобени от ФИФА след победата над Сърбия. Тримата ликуваха, образувайки двуглав албански орел с ръцете си. От години има напрежение между Албания и Сърбия заради различни териториални спорове, включително за Косово, откъдето са корените на Джака и Шакири.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ