Селекционерът на английския национален тим Гарет Саутгейт не бе доволен след загубата от Белгия (0:1) в директната битка за първото място в група G, въпреки че „трите лъва“ попаднаха в на пръв поглед по-лесната част от схемата на световното първенство по футбол в Русия.

Англичаните ще играят срещу Колумбия на 1/8-финалите и ще избегнат Бразилия на 1/4-финалите, където евентуален съперник ще е победителят от сблъсъка между Швеция и Швейцария.

„Естествено, че искахме да спечелим мача, който бе равностоен. Затова не сме доволни. Смятам, че те показаха по-добро владение върху топката от нас в определени периоди. Стана добър тест за нас. Осминафиналът обаче е най-важната среща от десетилетие насам, така че трябваше да се уверим, че ключовите ни играчи ще бъдат съхранени. Зрителите разбират какво наистина е важното. Играчите, които бяха на терена, дадоха абсолютно всичко и не се спряха нито за миг. Всички могат да се убедят на какво ниво играем и трябва да ставаме по-добри“, сподели Гарет Саутгейт след срещата в Калининград.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ