Бразилия и Белгия ще се изправят един срещу друг на "Казан Арена" във втория 1/4-финал на Мондиал 2018, като победителят ще срещне на 1/2-финал тима на Франция, елиминирал вече Уругвай.

Селекционерът на "Селесао" Тите още вчера обяви състава си за днешния сблъсък, очакван с голям интерес от футболните фенове по цял свят. На вратата е Алисон, а в защита ще действат Фагнер, Тиаго Силва, Жоао Миранда и Марсело, който се завръща сред титулярите, след като пропусна осминафинала с Мексико заради трама. Фернандиньо заема мястото на наказания Каземиро в халфоваа линия, а в средата на терена са още Паулиньо и Филипе Коутиньо. Габриел Жезус, звездата Неймар и Вилиан оформят триото в атака.

Авторът на победния гол срещу Япония (3:2) в последните секунди Насер Шадлизаслужи започва титуляр за Белгия отляво  халфовата линия за сметка на Яник Ферейра-Караско. Отдясно ще играе Тома Мюние, а Аксел Витсел и Кевин де Бройне ще си партнират в центъра. На върха на атаката е таранът Ромелу Лукаку, а Еден Азар и Дрис Мертенс ще трябва да го захранват с подавания. Тримата централни защитници пред Тибо Куртоаще са Ян Вертонген, Тоби Алдервейрелд и капитанът Венсан Компани.

Стартовите състави
Бразилия: Алисон; Фагнер, Т. Силва, Миранда, Марсело, Фернандиньо, Паулиньо, Коутиньо, Вилиан, Неймар, Габриел Жезус
Селекционер: Тите

Белгия: Куртоа; Вертонген, Компани, Алдервейрелд, Мюние, Витсел, Де Бройне, Шадли, Азар, Мертенс, Лукаку
Селекционер: Роберто Мартинес (Испания)

Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)
Стадион: "Казан Арена"

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ