Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Историята с чадъра, който покриваше само главата на Владимир Путин от дъжда на финала на Мондиал 2018, се превърна в световна тема за коментари. Както е известно, награждаването на световния шампион Франция и подгласника Хърватия протече при обилен порой над Москва, но само руският президент беше скрит от водата.

Над него беше опънат чадър, а френският президент Еманюел Макрон и държавният глава на Хърватия Колинда Грабар-Китарович останаха под дъжда. Мнозина побързаха да обвинят Путин в липса на кавалерство, а домакините на световното първенство получиха критики за гаф с организацията.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Вестник „Московский комсомолец“ обаче разкри причината и вината за това не е в руската страна. Гафът е на хората от охраната на Макрон и Грабар-Китарович. Именно те трябва да се грижат за осигуряването на чадър над главите на своите президенти.

„Грижата за чадъра над високопоставено държавно лице се пада именно на неговата лична охрана, тъй като тя е отговорна за неговия живот и здраве. В протокола на нашата Федерална служба за охрана е записано, че чадърът трябва да бъде отворен над главата на президента веднага след първите капки дъжд“, обясниха от Кремъл пред руското издание.

„В повечето случаи охранителите на чуждестранните гости са против хората, за които отговорят, да получават плащове или чадъри от странични лица. Това са утвърдени мерки за сигурност, въпреки че може да изглеждат странно отстрани. В тази връзка въпросите за чадъра трябва да бъдат отправени към гардовете на Макрон и Грабар-Китарович“, допълниха от руската служба по протокола.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ