ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Карлош Кейрош остава начело на Иран въпреки отпадането в груповата фаза на Световното първенство. Федерацията на Иран е изключително доволна от работата на португалеца и му предлага нов контракт.

Иран завърши наравно 1:1 с родината на Кейрош - Портгуалия, в последния си мач от група "В", но бе на косъм да продължи напред за сметка на португалците. В последните секунди на двубоя пропуск от чиста позиция на Тарик Мехди лиши персите от победата и класиране за следващия етап.

"На мен ми бе оказана честта да получа предложение за нов договор, което ще приема", каза Кейрош.

Португалецът е начело на Иран от 2011 година и в 90 мача до момента е постигнал 55 победи, 24 равенства и 11 загуби. В последните 20 години специалистът води предимно национални отбори - ОАЕ, ЮАР, за 1 година Реал Мадрид (2003-2004), бе асистент в Манчестър Юнайтед четири сезона (2004-2008), бе начело на Португалия (2008-2010), а след това пое Иран.

Кейрош обаче остана възмутен от съдийството в мача и заяви, че Кристиано Роналдо е трябвало да бъде изгонен в 82-рата минута.

"Нашата мечта приключи с този мач. Поздравявам Португалия, от днес нататък ще подкрепям тях на световното. Но не искам да коментирам съдийството. Системата за видеоповторения е доста непонятна и не разбирам това, което се случи. Роналдо бе за червен картон.

Мачът бе спрян, защото един играч удари друг с лакът. Това е червен картон и няма значение дали е срещу Меси, или срещу Роналдо. Футболът има свои правила. Тук няма средно положение. Или има удар с лакът, или няма. Не мога да си обясня жълтия картон. Щом се използва ВАР, няма място за грешки. Мисля, че играчите ми заслужават поздравление за представянето си.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ