ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Снощната среща между Швейцария и Сърбия наля масло в огъня на етническа омраза, която бе позабравена напоследък. Швейцарците победиха с 2:1, а попаденията във вратата на сърбите бяха дело не на други, а на Гранит Джака и Джердан Шакири, чиито родители са албанци.

Двамата се израдваха на головете, като направиха жест с ръце, описвайки двуглавия орел, който е на флага на Албания, а това предизвика война в интернет. Освен това на снимки от мача се вижда, че Шакири е поставил флага на Косово върху едната си обувка, с което ясно показва принадлежността си към бившата югорепублика. Косово продължава да е спорна територия за сърби и албанци, дори след като обяви независимост през 2008 година.

БЛИЦ припомня, че сръбско-албанските конфликти на спортното поле за последно се проявиха през 2014 година, когато флаг на Велика Албания бе спуснат с дрон по време на европейската квалификация между Сърбия и Албания в Ниш. В последствие флагът бе свален от сръбски футболист, което предизвика сблъсъци между сърби и албанци на терена и по трибуните.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)




ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ