Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов подкрепи системата за видеоповторения (ВАР) и сподели, че футболистите му са съсредоточени върху мача с Южна Корея от последния трети кръг в група F на Мондиал 2018 в Русия утре от 17:00 часа българско време в Казан.

"Настроението беше великолепно и на моменти дори беше истерично. Запазихме високото ниво и беше ясно, че от следващия ден отново ни очакваше много работа. Еуфорията приключи бързо и след нея сме изцяло съсредоточени върху следващия двубой", заяви Льов, припомняйки драматичната победа с 2:1 над Швеция с гол на Тони Кроос в добавеното време, оставил шансове на Бундестима за класиране на осминафиналите.

„Да, тези повторения се използват по предназначение на световното първенство. Разбира се, че на първо място остават решенията на рефера на терена. Ако има спорни ситуации, тогава е необходимо повторение. Ако системата се използва правилно, тогава и аз съм за нея", изказа се селекционерът на световните шампиони в подкрепа на системата за видеоповторения (ВАР).

Германия има 3 точки в актива си, колкото и Швеция, чийто тим играе с лидера Мексико утре по същото време. „Ацтеките“ са на върха с 6 точки и при различни резултати са възможни всякакви въртележки та дори и жребий, ако германци и шведи спечелят с по 1:0 в срещите си.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ