Селекционерът на световния шампион Германия Йоахим Льов посочи коя е силната страна на шведския национален тим преди важния сблъсък на двата отбора във втория кръг на група F утре от 21:00 часа българско време в Сочи. Бундестимът отстъпи на Мексико (0:1) в първия си мач и се нуждае от задължителна победа, а скандинавците победиха Южна Корея (1:0) на старта.

"По принцип играем срещу отбори, които използват дефанзивна тактика срещу нас. Ситуацията няма да бъде необичайна. Срещу Мексико не успявахме да се възползваме от пространствата, а вместо това губехме много лесно топката, от което следваха опасни контраатаки. Просто в този мач нищо не ни се получи. Нямахме почти никаква организация. Точно върху тези неща наблегнах в последните дни при разговорите ми с играчите. Не се получи срещу Мексико, но това не значи, че ние ще отхвърлим изцяло нашите идеи. Просто трябва да направим необходимите корекции. Ще продължим да залагаме на нашата философия“, сподели Льов преди утрешния сблъсък.

„Голямата сила на Швеция е организираната им игра в защита. Те почти не допускат ситуации и голове. По-малко от един средно на мач. Но аз съм уверен, че ние разполагаме с необходимите средства, за да вкараме. Ако спечелим, отново се връщаме в турнира. Трябва просто да реагираме на тази ситуация и вярвам, че ще го направим", допълни германският треньор.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ