ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Футболната легенда Диего Марадона анализира загубата на Аржентина с 3:4 от Франция на осминафиналите на Мондиал 2018. Той определи тактиката на селекционера Хорхе Сампаоли като абсолютна фантастика, а самият мач срещу „петлите“ оприличи на предизвестена смърт.

„Чувствам се недоволен. Поредното световно първенство, на което Аржентина не представи отбор, който да има постоянство в изявите“, коментира Дон Диего.

„Всичко беше ясно още от загрявката. Знаехме още преди мача, че Павон, Меси и Ди Мария са единствените, които ще атакуват защитата на Франция. Не мисля, че те имат представя как се води борба в наказателното поле, около точката за дузпата и как се притискат противниковите централни защитници. Това са играчи, които могат да създават положения, но не са централни нападатели“, анализира Марадона.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Според мен не бяхме на мач, а на кино. Гледахме хрониката на една предизвестена смърт. Така е, тъй като Аржентина атакуваше невнимателно, направи много грешки и остави огромни пространства за Мбапе. Рохо направи грешка при първия гол. Трябваше да го фаулира още далеч преди наказателното поле, а го остави да влезе и тогава го повали. Това е грешка, каквато национал не трябва да прави“, допълни Божията ръка.

„Ние не знаем как да атакуваме, не знаем какво да правим с топката в крака. Франция от своя страна има много опции в такива моменти. Умеят да контраатакуват, могат да нападат силно от дясната зона... Аржентина няма тези възможности. Центриранията на Павон създадоха твърде малко проблеми за защитата на съперника“, призна световният шампион от 1986 г.

„Меси? Видях го много изолиран. Далеч от наказателното поле. Още преди това бях наясно, че ако Меси трябва да играе като №9, да се връща за топката, да връзва играта и да създава положения, говорим за абсолютна фантастика. А такава беше тактиката на Сампаоли“, завърши Диего Марадона.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ