Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Скандалният хърватски национал Домагой Вида отново покачи напрежението между своята родина и домакина на световното първенство Русия. Защитникът на полуфиналистите засне ново видео, в което пак крещи "Слава на Украйна". Вероятно и този запис е направен след победата над Сборная на 1/4-финалите на Мондиала.

Във второто видео се вижда как Вида пие бира, докато говори със свой приятел от Киев - собственик на заведение "Белград". В размяната на поздрави се включва и Ивица Олич, който е част от треньорския щаб на хърватите. 

Домагой Вида има пет сезона зад гърба си с екипа на украинския Динамо (Киев) и обясни, че причината за тези викове е именно тази. Както е известно обаче, Украйна и Русия са в обтегнати отношения в последните години.

Припомняме, че в часовете след успеха на Русия Вида и помощник-треньорът на хърватите Огнен Вукоевич записаха видео, в което крещят "Слава на Украйна". Това предизвика международен скандал, а хърватите бяха предупредени официално от ФИФА. Русия възропта и прие видеото като обида, а от хърватската федерация отстраниха Вукоевич. ФИФА пък наложи глоба на треньора в размер на 15 000 евро. За Вида нямаше санкции, но не се знае дали ситуацията ще остане същата и след второто видео.



Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)
ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ