Селекционерът на уругвайския национален тим Оскар Табарес отказа да коментира дали ще може да разчита на голмайстора Единсон Кавани в утрешния 1/4-финал срещу Франция от световното първенство по футбол в Русия. Мачът е от 17:00 часа българско време в Нижни Новгород. Нападателят на ПСЖ получи контузия в осминафиналния мач с Португалия (2:1) и беше заменен, след като преди това вкара и двата гола. По-късно стана ясно, че авторът на три попадения в четири мача на турнира има мускулна травма на левия крак. Днес той тренираше по индивидуална програма.

"След тази контузия, разбира се, че се разстрои. За нас той е много важен футболист, който до тук игра прекрасно на първенството. След като се контузи, той започна да работи за възстановяването си. Иска да си реализира мечтите и прави всичко, за да се случи това. Смятам, че дадохме достатъчно информация за контузията му в няколко прессъобщения по-рано през седмицата. Не искам да участвам в игрите на медиите, след 24 часа ще разберете всичко. Ние не се крием, просто не искаме да се създават никакви слухове“, сподели Оскар Табарес.

"Много хора говорят, че се преструваме. Но това не е вярно. Не сме се опитали и за минута. Ние искаме да играем, да играем честно и да спечелим. Не искаме слухове, така че се извинявам на всички, но това е всичко за момента по темата Кавани“, допълни наставникът на „урусите“.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ