Селекционерът на Хърватия Златко Далич благодари за подкрепата към тима му при победата с 2:1 след продължения над Англия на полуфиналите на Мондиал 2018. Според 51-годишният специалист на финала в неделя съдбата дава шанс на родината му да вземе реванш от Франция за загубата с 1:2 на полуфиналите на Мондиал`98.

"Отдавна казах, че шампион ще стане отборът, който прояви най-силен характер. Тези, които се огънаха, вече не са тук. Не мисля, че Франция има слаби страни. Ние първо трябва да си починем и да отпразнуваме победата над Англия, а след това ще мислим за финала. Готови сме отново да зарадваме хърватския народ. Това, че ще имаме ден по-малко за възстановяване, не трябва да ни служи за оправдание. Странно е да слушам коментари, че сме били подготвени кондиционно само за груповата фаза. Срещу Франция ще играем така, сякаш това е първият ни мач в турнира", коментира Далич.

"Кой е магьосникът, който се грижи за физическата ни подготовка? Добър въпрос. Това, което направиха футболистите, доказва, че имат енергия. Исках да направя смени в редовното време, но никой от тях не искаше да излиза. Трябва наистина да благодаря на кондиционните специалисти. Някои момчета имаха контузии, но никой не се оплака, никой не се предаде", заяви хърватският селекционер.

"Помня полуфинала с французите през 1998 година. Тогава бях на първенството като фен за първите три мача. Тогава Давор Шукер вкара гол, но после се върнахме да пазим резултата и бързо ни изравниха. Може би сега Господ ни дава шанс за реванш", обяви 51-годишният специалист.

"Радвам се, че и в другите страни от нашия регион ни подкрепят. Получих SMS от селекционера на Македония и му благодаря. Не съм чул освиркванията по адрес на Домагой Вида от руските фенове. Чувах само скандиранията "Хърватия, Хърватия". Не искам да говоря по политически теми", отсече Златко Далич.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ