Селекционерът на Мексико Хуан Карлос Осорио обвини бразилските национали в симулативна игра по време на 1/8-финала на световното първенство в Русия, който „ацтеките“ загубиха с 0:2. Неймар реализира гол и се отличи с асистенция за успеха на Селесао.

"Имахме предимство във владеенето на топката, но съдията често прекъсваше играта и убиваше темпото. Имаше спиране на играта за четири минути, което не е добре за футбола. Не бива да се занимаваме с актьорско майсторство във футбола. Съдията твърде често спираше играта за симулации. Дали говоря за Неймар? Не съм споменавал името му, това си е ваша интерпретация", каза Осорио след мача.

"Мексико показа, че може да играе добър футбол срещу класен тим като Бразилия. Липсваше ни класа пред гола. Първото полувреме владеехме повече топката, притискахме съперника, но не издържахме физически. Трябва да продължим да надграждаме. Надявам се повечето ни играчи да заиграят в европейски клубове, за да играят всяка седмица срещу най-добрите. Искам да кажа голямо благодаря на нашите фенове и да им се извиня, че не изпълнихме целта си да се класираме за четвъртфиналите. Със сигурност публиката ни е най-добрата в света", допълни треньорът на „Ел Три“.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ