ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Световната преса е в шок от отпадането на Германия в групите на Мондиал 2018. „Бундестимът“ претърпя изненадваща загуба с 0:2 от Южна Корея в последния си мач на световното първенство и завърши на последното място в група „F“. Преди това тимът на Йоахим Льов отстъпи на Мексико и записа драматична победа с 2:1 над Швеция. Така немците от големия фаворит преди мондиала, се превърнаха в една от най-големите издънки в историята на футбола.

Германските медии отбелязват краха на националния си отбор с една дума: „Провал“. Тя присъства в заглавията на всички големи ежедневници и спортния издания. Най-тиражираният вестник в страната „Билд“ излезе със същото заглавие, което публикува преди четири години след победата със 7:1 над Бразилия на полуфиналите на Мондиал 2014. „Без думи“, пише таблоидът. Преди четири години контекстът беше заради емоцията от големия успех, а сега е съвсем друг и отразява напълно настроенията след грандиозната издънка.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Вестдойче Алгемайне Цайтунг“ към заглавието „Исторически провал“ допълнително прибавя „Краят на Златното поколение“. Спортният седмичник „Кикер“ е кратък, но пределно ясен: „Фиаско“. Друго спортно издание „Шпорт Билд“ допълва: „Кошмар! Срамно отпадане“. Столичният „Берлинер Курир“ описва с три думи настроенията на феновете: „Траур, гняв, злоба“.

Най-голямата радост от провала на германския национален отбор явно изпита бразилската спортна телевизия „Фокс Спорт Бразил“, която на профила си в „Туитър“ публикува: „Хахахахахахахахахахахаха“.

 

 

ОТЗИВИТЕ ОТ СВЕТОВНАТА ПРЕСА
АВСТРИЯ

„Кроненцайтунг“: Сензация на световното първенство! Германия си опакова рано багажа. Това никой не очакваше преди началото на шампионата в Русия. Германия претърпя историческо унижение
„Стандарт“: Световният шампион напусна. Германия си тръгва от световното първенство след безлично представяне и загуба с 0:2 от Южна Корея.
„Курир“: Историческо отпадане! Германия се провали срещу корейците и си тръгва от световното първенство.

ШВЕЙЦАРИЯ
„Блик“: Мега унижение! Последни в групата! Световният шампион си тръгва. Голямата сензация е факт!
„Тагесанцайгер“: Световният шампион е елиминиран и всичките опити се оказаха безплодни. Никой не успя да извади Германия от калта.
„Нойе Цюрхер Цайтунг“: Германия не направи смяна на поколенията. На този отбор му липсват лидерски фигури и идеи.

БЕЛГИЯ
„Де Стандаарт“: Германска двама в Русия. Световният шампион напуска след срамна загуба. Каква изненада, какъв край!
„Де Морген: Световният шампион си тръгва със срам. Германия игра срещу себе си на мондиала. В Русия не видяхме нищо от атрактивния и офанзивен футбол, който спечели титлата в Бразилия през 2014 г.
„Хет Лаатсте Нюз“: Проклятието на световните шампиони. Бездушна Германия се провали срещу корейската стена. Къде е Лерой Сане?
„Ла Дерние Йор/Льо Спортс“: Приказката, че накрая германците винаги печелят, вече не е вярна. Отпадане, вероятно причинено от твърде голямото напрежение, но и вероятно заради липсата на сработеност между старите и новото поколение, което само преди година спечели Купата на Конфедерациите.

ХОЛАНДИЯ
„Футбол Интернешътъл“: Германия се провали в предварителния кръг. Световният шампион нямаше темпо в играта, липсваше креативност.
„Де Телеграаф“: Всичко приключи! (написано на немски: ALLES IST VORBEI!) Проклятието на световния шампион застигна германците.

ФРАНЦИЯ
„Екип“: Невероятно, но истина: Германия отпадна в групите! Световният шампион не успя да победи Южна Корея, а по-лошото е, че се срина в продължението. Германските надежди потънаха в казанското бедствие.

АНГЛИЯ
„Сън“: Не, не, не! Световният шампион отпада след срамна загуба и всички англичани няма да забравят този миг. Няма значение как ще завършат „трите лъва“, има на какво да се радваме!
"Гардиън“: Световният шампион е аут в групите! Светът обаче не свърши. Апокалипсис не настъпи.
„Дейли Мейл“: Немислимото се случи. Световният шампион, големият фаворит е аут.

ПОРТУГАЛИЯ
„А Бола“: Довиждане, световен шампионе! Южна Корея сътвори сензация. Германия последва испанската съдба от 2014 г.

ИСПАНИЯ
„Марка“: Катастрофа за Германия, историческо отпадане от световното първенство. Една от най-големите изненади в историята на мондиалите.
„Ас“: Германски провал. Отиват си у дома със съдбата на Италия и Испания.
„Ел Паис“: Светът се преобърна. За трети пореден път шампионът отпада в групите
„Ел Мундо Депортиво“: Крах с място в историята на футбола. Отборът, който винаги побеждаваше, се срина на руска територия.

ИТАЛИЯ
„Гадзета дело Спорт“: Сензационно напускане на световния шампион. Германците се прибират у дома. Немците, подобно на нас, си имат своята Корея
„Кориере дело Спорт“: Невероятно! Германия е аут. Загуба, която тежи на Хумелс, но прати в небесата Чо, Ким, Сон.
„Ла Република“: Изненада! Германия също има своята Корея. Немците се сринаха, след като нищо не играха на Мондиал 2018
* Италия също има горчив корейски спомен, след като на Мондиал’66 изненадващо губи от КНДР

БРАЗИЛИЯ
„О Глобо“: Апатията на терена хвърли в потрес трибуните с германските фенове. Проклятието на световния шампион продължава да действа.
„Фоля де Сао Пауло“: Германия претърпя историческо отпадане. С Йозил и Кедира в средата на терена, на немците липсваше онази скорост, с която беше сразена Бразилия през 2014 г.
„Естадо де Сао Пауло“: Южна Корея отмъсти на Германия заради Бразилия и написа една от най-срамните глави в историята на немския футбол.
„Зеро Ора“: Германия е смешна.

АРЖЕНТИНА
„Ла Насион: Исторически провал и германците отпаднаха. Първата голяма жертва на световното първенство е налице. Германия си падна на главата от много високо.
„Оле“: Няма такава изненада. Германия отпадна, въпреки че беше фаворизирана преди Световното.
„Кларин“: Германският мит приключи. Вече няма недосегаеми и непобедими. Немският провал в Русия е с място в историята.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ