Играй БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Франция и Белгия излизат в първи полуфинал на световното първенство в Русия тази вечер от 21:00 часа българско време. От мнозина двубоят е определян като финал преди финала заради силното представяне и на двата тима. „Петлите“ изхвърлиха последователно Аржентина и Уругвай, а Белгия се справи с Япония и изхвърли петкратния световен първенец Бразилия.

Дидие Дешан няма никакви проблеми около състава, като се завръща Блес Матюиди, който бе наказан срещу Уругвай. Колегата му Роберто Мартинес няма да може да разчита на наказания Тома Мюние, който е с натрупани картони. На негово място в титулярния състав влиза Яник Ферейра Караско.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Ако следваме логиката и доброто представяне и на двата отбора продължи, ще станем свидетели на сблъсък между офанзивната мощ на триото Гризман, Мбапе и Жиру, а от другата страна Азар, Де Бройне и Лукаку.

В исторически план двата отбора са изиграли 73 мача и предимството е за Белгия – 30 победи срещу 24 за Франция.

На световни финали двата тима са играли в първи кръг през 1938 година, когато Франция печели с 3:1. И ощ еведнъж – в мача за 3/4 място на световното първенство през 1986 година. Тогава в редовното време резултатът е равен 2:2, а в продълженията Женжини и Аморос вкарват за крайното 4:2 в полза на „петлите“.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ

Днес от 21:00 часа
Стадион: „Санкт Петербург Арена“
Съдия: Андрес Куня (Уругвай)
Пряко по БНТ 1 и БНТ HD


ФРАНЦИЯ: Уго Льорис, Бенжамен Павар, Рафаел Варан, Самюел Юмтити, Люка Ернандес, Пол Погба, Нголо Канте, Килиан Мбапе, Антоан Гризман, Блес Матюиди, Оливие Жиру
Контузени: няма; Наказани: няма
Селекционер: Дидие Дешан

БЕЛГИЯ: Тибо Куртоа, Тоби Алдервейрелд, Венсан Компани, Ян Вертонген, Маруан Фелайни, Аксел Витсел, Насер Шадли, Яник Ферейра-Караско, Кевин Де Бройне, Ромелу Лукаку, Еден Азар
Контузени: няма; Наказан: Мюние
Селекционер: Роберто Мартинес

Баланс: 73 мача, 24 победи за Франция, 19 равенства, 30 победи за Белгия, г.р. 127:160

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация , контузия  

Любопитни факти:

*Продължава головата суша на Оливие Жиру. Той не се е разписвал вече 501 минути. Иначе нападателят е четвърти в историята на „петлите“ по вкарани голове – 31 (колкото има и Зинедин Зидан). Лидер при голмайсторите е Тиери Анри с 51, Платини е с 41, Трезеге е с 34.

*Франция ще играе на полуфинал за шести път (1958, 1982, 1986, 1998, 2006). Тимът загуби първите три полуфинала (през 1958, 1982 и 1986), но след това стана световен шампион през 1998 година и вицешампион през 2006 година.

*Белгия никога не е играла на финал на световно първенство, но има олимпийска титла от Антверп 1920 година, когато на финала побеждава Чехословакия с 2:0. Гостите напускат терена още в 40-ата минута, след като смятат, че съдията ги е ощетил.

*Килиан Мбапе има шанс да изравни още един рекорд на Пеле. Французинът може да стане играчът след бразилеца, който под 20 години се разписва в Топ 4 на световни финали. Пеле го прави през 1958 година.