Тактическата дисциплина, интелигентната защита и бързата игра на контри са само няколко от причините за победата на Мексико с 1:0 срещу Германия в първия мач на двата отбора на световното първенство по футбол. Това каза селекционерът на Мексико Хуан Карлос Осорио.

"Гледахме много мачове на Германия. Бяхме разучили много добре съперника. Изпълнихме перфектно тактическия си план. Бяхме на невероятно ниво във всички отношения. Какво е чувството след такава победа? На огромна радост", каза мексиканският селекционер.

"Плановете ни винаги са били да атакуваме с две бързи крила. Избрахме Ървинг за този мач, защото той е най-бързият ни играч. През първото полувреме се справихме в защита с интелигентна игра и ги ударихме на контра. През втората част бяхме по-добрият отбор, въпреки че германците имат страхотен отбор", добави той.

"Бяхме готови за Марио Гомес. Вчера тренирахме защита с четири халфа и трима пред тях, а точно по този начин почти вкарахме втори гол. Доказахме, че имаме светло бъдеще", завърши Осорио.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ