ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 1 – ТУК!

Любопитен момент се забелязва при ликуването за головете на Кристиано Роналдо за Португалия по време на световното първенство в Русия. След попадението срещу Мароко за 1:0 вътре в терена този път остана Жоао Моутиньо, гледайки останалите си съотборници как поздравяват Роналдо за четвъртия му гол на турнира. 31-годишният футболист дори не посмя да направи крачка напред, сякаш покрай тревата на „Лужники“ има някакъв ров.

Куриозното празнуване на гол се видя и в първия мач на „мореплавателите“ при равенството 3:3 срещу Испания. Жозе Фонте тогава остана в очертанията на терена след жест на Роналдо при третия му гол в края на мача. Англия и Австралия също ликуваха при своите голове по този начин. Причината обаче не е някакво наказание за футболист, а някакво предписание при ликуване, каквото всъщност въобще не съществува.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

„Чух, че има правило. Ако всички напуснат терена, играта може да бъде подновена веднага. Искахме да сме сигурни, че това няма да ни се случи. Затова правим това, за да не се подновява играта“, обясни Жозе Фонте пред немската държавна телевизия ARD.

В официалните правилници на футболната игра не съществува подобно правило, така че това е само слух, който футболистите са решили да вземат под внимание. Под точката за начален удар пише, че той се изпълнява, когато всички футболисти с изключение на тези, които изпълняват удара, се намират в собствената си половина.

ПРОГРАМА, КЛАСИРАНЕ И РЕЗУЛТАТИ НА МОНДИАЛА В РУСИЯ