След като вчера на плаца пред хотел "Рила" в Самоков започна първият Мемориал Ричард Груев, учреден от Владо Илиев в памет на починалия тв-журналист, днес стана ясно, че БНТ и екипът, който ще отразява Рали България също е учредил две награди. Това съобщи националният шампион на писта за миналата година Румен Дунев.

Пилотът за трета поредна година е част от екипа на Националната телевизия при отразяването на Рали България.

"Едната награда е за най-атрактивното преминаване на пилотите по трасето в двата дни. Ще следим екипажите на такива популярни места като Турския паметник, Паметника, за да заснемем карането на състезателите", коментира Дунев.

Екипът на Канал 1 ще излъчи три репортажа по 20 минути, както и ще предава на живо награждаването на победителите в 42-ото Рали България.

"Тримата, които ще оценяваме атрактивността на пилотите по трасето в събота и неделя са Любомир Милошев-Пепо - операторът и най-стар приятел и колега на Ричи, Иван Петров и аз", допълва пред bgnrc Дунев. Победителят ще получ награда.

Специално за състезанието в екипа на БНТ са отпечатали черни фланелки с лика на Ричи Груев, както и надпис Рали България.

Втората награда, която телевизионерите са предвидили е за най-активното отразяване на състезанието от журналист, който е акредитиран за ралито.

Дунев обаче не можа да уточни дали подготвената статуетка във формята на микрофон ще е за най-важните измежду новинарите - тези от телевизиите или ще бъде и за фотографите и пишещите журналисти. Все пак Ричи Груев бе символ на телевизионния коментар.