Президентът на Футболната асоциация на Аржентина (АФА) Клаудио Тапиа обяви, че организацията е подала жалба до ФИФА заради скандалната ситуация на мача с Мароко от Олимпийските игри в Париж. „Гаучосите“ загубиха с 1:2 в двубой, който заради нахлуване на фенове беше прекъснат за два часа, като през това време гол на аржентинците за 2:2 беше отменен заради засада след намесата на ВАР. Всичко това предизвика огромна реакция в южноамериканската държава.

„Футболната асоциация на Аржентина подаде жалба до Дисциплинарната комисия на ФИФА. Настояваме да бъдат предприети съответните регулаторни мерки и да бъде наложена санкция на всеки, който е виновен“, обяви Тапия.

„Наложително е да се гарантира безопасността за мирното развитие на красив спорт като футбола. От централата на аржентинския футбол ще направим всичко необходимо, за да се случи това", добави босът на АФА.

„Преживяното в Сент Етиен, е жалко. Двучасово чакане в съблекалнята, след което играчите трябваше да излязат отново, за да продължат мача, който беше спрян от съдията след нахлуването на марокански зрители на терена и насилието, претърпяно от аржентинската делегация. Това наистина е безсмислено и против правилата на състезанието. Не бяха чути позициите на капитаните на двата отбора, които искаха срещата да не се подновява“, допълни Тапиа пред изданието „Мундо Албиселесте“.