България има сигурен трети медал от Олимпиадата в Париж! Националът ни по борба Магомед Рамазанов се класира на финал в категория до 86 килограма свободен стил и ще се бори за златото.

Състезаващият се за България дагестанец успя да победи зрелищно Арън Брукс (САЩ), надделявайки с 4:3 след положително развитие на схватката в самия й край.

31-годишният ни национал направи феноменален обрат срещу Брукс, като навакса изоставане от 0:3 до 2:3 и в крайна сметка 4:3 в последната секунда. 

Невероятният му успех напомни за драматичния начин, който спечели квота за Игрите в Париж - отново в последната секунда на тогавашната си схватка.

Преди това Рамазанов започна с безпроблемно 12:2 точки срещу канадеца Алекс Муур. После тушира представителя на Узбекистан Явраил Шапиев.

Това е трети сигурен медал за България на Олимпиадата в Париж, след като Хавиер Ибанес има гарантиран поне бронз в бокса, а Семен Николов е финалист в класическата борба. 

Финалът с участието на Магомед Рамазанов ще бъде в петък вечер (около 21 часа). Българският национал излиза в битката за златото срещу шампиона от Рио 2016 и сребърен медалист от Токио 2020 Хасан Язданичарати (Иран).

Снимки: Костадин Андонов/Startphoto.bg