Жените-мъже Имане Хелиф (Алжир) и Лин Ю-Тин (Тайван) изобщо не са непобедими. Двете предизвикаха огромен скандал с участието си на Олимпийските игри в Париж, като безспорно това е най-дискутираната тема до момента.

Италианката Карини се отказа от мача си с Хелиф вчера след само 46 секунди игра. Впоследствие тя обяви, че не е могла да издържи на „изключително силните и мъжки удари“ на съперничката си. И че не е честно такива като Имане да бъдат допускани на състезания.

Случилото се породи много коментари и опасения, че Хелиф и Тин са изключително силни и че няма как да си намерят майстора.

БЛИЦ припомня, че нашето момиче Светлана Каменова Станева ще дебютира на олимпийския ринг в Париж днес в 13:30 часа, когато започва мачът й с ирландката Михаела Уолш. При неин успех и такъв на Лин Ю-Тин двете пак ще имат битка помежду си. През март 2023 Тин победи Светлана на световното първенство в Делхи (Индия). После обаче заради скандала с нейния пол бронзовият й медал беше отнет и връчен на българката.

Да, тогава Светлана  Каменова Станева не се справи с Тин, но може да го стори сега в Париж. 

Всъщност алжирката и тайванката наистина не са непобедими. Ето ви олимпийско доказателство.

През 2021 г. те участваха в отложените заради пандемията с коронавирус Игри в Токио. Там и двете не взеха отличие, въпреки респектиращия си вид и физика за своите категории.

Тин направи олимпийския си дебют в японската столица, където отпадна в осминафиналите. Тя отстъпи на Нести Петекло (Филипините), след като понесе доста удари в главата си.

Хелиф бе по-близо до медал, но също загуби - от бъдещата шампионка Кели Харингтън (Ирландия) в четвъртфиналите. Ирландката беше доста хладнокръвна и по изключителен начин измъкна победата.