Българският състезател в алпийските ски Алберт Попов ще участва във втория манш от гигантския слалом на олимпийските игри в Пекин. Въпреки изключително лошите условия, обилния снеговалеж и ниската видимост по трасето, Попов завърши 27-и, изоставайки на +4,67 секунди от лидера Марко Одермат (Швейцария), който финишира за 1:02,93 минути.

Заради неблагоприятните метеорологични условия отпаднаха повече от 30 състезатели. В челото на подреждането разликите са минимални, като първите петима са разделени от само 0,19 секунди. Втори е Щефан Бренщайнер (Австрия) на 0,04 секунди, а трети е Матийо Фавре от Франция (+0,08 секунди).

След първия манш българският скиор сподели мнението си относно пистата и условията, в които бяха принудени да се състезават алпийците днес.

„Никакъв усет, видимостта пречеше да се опиташ да целиш линиите, да търсиш скорост, когато го направиш - получаваш зверски удари. Не успях да карам на лимита, това не беше каране, а беше оцеляване. Твърдостта на пистата е супер, но на места са станали не следи, а дупки и ските могат да тръгнат навсякъде. Много вали и за кратко време натрупва върху леда и може лесно да те подхлъзне“, сподели за БНТ Алберт Попов.

Вторият манш започва в 7:45 часа.