Финландският ски бегач Реми Линдхолм призна пред цял свят, че пенисът му е замръзнал заради големите студове в Пекин, където вчера зимната олимпиада завърши. Белята е станала по време на масовия старт на 30 км, който именно заради полярните условия замени класическите 50 км.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Линдхолм прекара малко по-малко от час и 16 минути, обикаляйки трасето сред виещи, ледени ветрове, което доведе до замръзване на пениса му. Неприятното е, че това му се  случва за втори път в състезание по ски бягане след надпреварата в Рука, Финландия миналата година.

След финала в Пекин, където финишира на 28-о място, Реми да се подложи на допълнително загряване на гениталиите.

„Това е едно от най-гадните неща, които са ми се случвали, но ще оцелея. Не ми е за първи път“, успокои 24-годишният финландец.

Той уточни, че най-неприятният момент е когато замръзналите части от тялото се затоплят и болката от завръщането на кръвта в тях е непоносима.

По време на масовия старт на 30 км термометрите показваха минус 17 градуса. Финландските медии обаче критикуват и спортната екипировка на Линдхолм, която не била достатъчно плътна и дебела, за да го предпази от простуда.