Биатлонистите ни останаха извън първите 40 в индивидуалната дисциплина на 20 километра на Олимпиадата в Пекин. Най-напред от нашите завърши Димитър Герджиков - 41-во място. Той пропусна само две от 20-е мишени и финишира на 5:06.8 минути от победителя Кентен Фийон Майе (Франция). 

Водещият ни биатлонист Владимир Илиев, който преди четири години в Пьонгчанг беше 19-и в тази дисциплина, сбърка пет пъти на стрелбището днес и зае едва 61-ата позиция с пасив от 6:50.1 минути. 

Третият българин Антон Синапов е 85-и с шест наказателни минути и изоставане от 10:00.2 минути.

Олимпийската титла спечели Кентен Фийон Майе. Французинът постигна най-големия успех в кариерата си. Той допусна две грешки в четирите си стрелби, но със силно ски бягане измина трасето за 48:47.4 минути.
 
Антон Смолски от Беларус изненадващо стигна до сребърното отличие, след като повали всичките 20 мишени и остана на 14.8 секунди зад победителя.

Защитаващият титлата си от Пьонгчанг 2018 в дисциплината Йоханес Тингес Бьо взе бронза. Норвежката звезда завърши с пасив от 31.1 секунди и с две наказателни минути. За Бьо това е пети медал в кариерата от зимна Олимпиада след още два златни и два сребърни.

Снимки Getty Images/Guliver: