Българската състезателка в алпийските ски Ева Вукадинова отпадна във втория манш на слалома на Олимпийските игри в Пекин.

Както е известно, 20-годишната наша представителка имаше много сериозни препятствия в първия манш, като заради груба грешка на организаторите, се наложи да се спусне по трасето втори път и даде 49-о време.

Въпреки всички трудности и контузията, която получи в понеделник по време на гигантския слалом, тя успя да участва и днес. За съжаление, Ева Вукадинова закачи една от вратите във втората част на пистата и не успя да финишира.

„Всичко е наред, опитах се да дам максималното. Доволна съм, независимо от случилото се в първия манш, важното е, че съм жива и здрава. Със сигурност и ментално ми повлия случилото се, чувствах се добре в първия манш. Можех да се справя по-добре във втория манш. Пожелавам си още такива големи форуми. Със сигурност, ако имам друго участие на олимпиада, ще опитам да съм много по-добре подготвена“, коментира Ева Вукадинова пред БНТ.

Петра Вълхова от Словакия спечели олимпийската титла в слалома. Тя беше осма след първия манш, но направи силно спускане във втория и триумфира с общо време 1:44,98 минути. Това е исторически първи златен медал за Словакия в алпийските ски. Успехът на Вълхова само потвърждава доминацията ѝ в слалома през този сезон. Тя вече си гарантира титлата от Световната купа в дисциплината.

Със сребърния медал окичи австрийката Катарина Линсбергер, която завърши на 0,08 секунди зад Вълхова. Линсбергер беше седма след първия манш. Трето място зае Венди Холденер от Швейцария, останала на 0,12 секунди зад шампионката. Лидерката от първия манш Лена Дюр (Германия) завърши на четвърта позиция в крайното класиране.