Българската щафета при жените в биатлона на 4х6 километра не успя да завърши състезанието, тъй като на трети пост беше задминат от лидерите в надпреварата.

Така угасна и последната ни надежда за по-силно успешно класиране в Пекин 2022. В масовите стартове на биатлона при жените и мъжете няма да имаме българско участие. Утре Александра Фейгин ще се състезава във волната програма на фигурното пързаляне, но там шансовете ни за нещо впечатляващо са нулеви.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

Щафетата ни беше в състав Милена Тодорова, Мария Здравкова, Лора Христова и Даниела Кадева и остана на 18-о място в крайното класирането. До участие на Кадева така и не се стигна.

Българките имаха амбициите и желанието за много по-добро представяне, но не успяха да завършат по подобаващ начин участието си на Олимпиадата, след като използваха седем допълнителни патрони.

Олимпийското злато в щафетата спечели Швеция. Лен Персон, Мона Брорсон, Хана Йоберг и Елвира Йоберг завършиха за 1:11:03,9 часа с шест допълнителни патрони. Второто място е за тима на руския квартет Ирина Казакевич, Кристина Резцова, Светлана Миронова и Уляна Нигматулина. Третото завоюваха германките Ванеса Фойгт, Ванеса Хинц, Франсиска Пройс и Денис Херман..

В щафетата участваха 20 отбора. Щвейцарките се отказаха след първия пост, а на 19-о място завърши словашката щафета.