Домакините на Зимната олимпиада в Пекин вече са направили почти 1,385 милиона теста за COVID-19 на всички лица, пристигнали за олимпийските игри за периода от 23 януари до момента.

Интересното е, че според официалните данни за две години на територията на България са извършени 8,86 милиона изследвания за коронавирус.

Китайците в случая избиха рибата с многото тестове, на които се подлагат всички на олимпийските игри в момента - спортисти, треньори и представители на делегациите от съответните страни-участнички. Както е известно, фенове от други държави извън Китай не се допускат.

Междувременно се разбра, че три са новите регистрирани случаи на инфектирани с COVID-19 за последното денонощие на Олимпиадата в Пекин. Една от позитивните проби е от летището на пристигналите в китайската столица общо 14 състезатели и технически лица.

Другите две са от затворения балон, в който са поставени всички спортисти, членове на делегациите на отборите, официални лица и персонал за зимните Игри, като сред тях няма заразени състезатели.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Така от 23 януари насам общият брой на положителните проби за коронавирус на Олимпиадата нарасна до 432, 183 от които са на спортисти и технически лица.