Българският представител в спускането с шейни Павел Ангелов приключи участието си на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 и завърши на 28-о място - най-доброто в кариерата му и за България. 

Ангелов направи три официални опита на улея в Янцинг, като очаквано не намери място в топ 20 на дисциплината, които се класираха за финалното четвърто спускане.

 Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Българинът преодоля трасето за 2:58.853 минути и регистрира изоставане от 7.309 секунди спрямо водача след три кръга Йоханес Лудвих от Германия.

Павел Ангелов за втори път представя България на Зимни олимпийски игри, като в Пьончан 2018 финишира 37-ми. Той има седем участия на световни първенства с най-добър резултат 35-о място, а постижението му в Световната купа този сезон е 42-ро.

Най-доброто му класиране в Световната купа е 29-о в Оберхоф сезон 2020/21, което означава, че сега в Пекин регистрира личен рекорд на най-голямата сцена.

Павел Ангелов стана №1 на Балканите в спускането с шейни, след като другите двама от полуострова - Валентин Крету (Румъния) и Мирза Николаев (Босна и Херцеговина) останаха зад него.