Българският скиор Алберт Попов записа нов страхотно представяне на олимпийските игри в Пекин, след като завърши на девето място в слалома.

Това е втори най-добър резултат в историята на българките алпийски ски на Олимпиада. Рекордни са шестите места на Петър Попангелов в Лейк Плесид`80 и Сараево`84. Само преди дни Алберт завърши 17-и в гигантския слалом, което е най-доброто родно постижение в дисциплината на зимни олимпийски игри.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн

Попов, който запази позицията си от първия манш, завърши второто спускане за 50,53 секунди и с общо време от 1:45,15 минути остана на 1,06 секунди зад победителя Клеман Ноел от Франция, който беше шести след първия манш.

Ноел направи най-доброто преминаване на втората част от състезанието и с общо време 1:44,09 минути се окичи със златния медал. Олимпийският шампион от комбинацията в Пекин 2022 Йоханес Щролц (Австрия), който беше лидер след първото преминаване по трасето, в крайна сметка остана на второ място, изоставайки на 0,61 секунди. Трети в крайното класиране се нареди Себастиан Фос-Солевог от Норвегия – на 0,70 секунди.

Вторият български представител в слалома на олимпийските игри Камен Златков не завърши втория манш, след като пропусна врата в средния сектор на трасето. Той беше 20-и след първия манш.