Германката Даниела Майер сензационно се оказа бронзова медалистка в женския ски-крос на олимпийските игри в Пекин. 25-годишната скиорка изненадващо попадна във финала на най-добрите, но въпреки това в битката за медалите през почти цялото време беше на трета позиция.

Малко преди края тя беше изпреварена от швейцарката Фани Смит. Съдиите обаче видяха непозволена маневра на Смит срещу Майер и след продължилото няколко минути разглеждане на повторенията те наказаха швейцарската скиорка. Така германката се оказа бронзова медалистка. Олимпийската титла взе Сара Неслунд от Швеция, а със сребро се окичи Мариел Томпсън от Канада.

1000 лв. Нов начален Онлайн Казино Бонус от efbet

Пред германските медии Даниела Майер обяви, че не иска по този начин да взима олимпийски медал и подкрепи реакцията на Фани Смит, която проведе разгорещен спор със съдиите.

„Не е честно спрямо Фани Смит. Обществото в ски-кроса е малко и сплотено. Фани дойде след финала, за да ме успокои за изпуснатия медал, тъй като бях четвърта. Сега се чувствам ужасно“, коментира Майер.