Трите български биатлонистки завършиха във втората половина на класирането в старта на 15 км индивидуално на олимпийските игри в Пекин.

Най-силно от нашите се представи Мария Здравкова, която завърши на 50-о място. Тя направи само една грешка в стрелбата, но финишира с изоставане от 6:00,4 минути.

На две позиции по-назад се нареди Милена Тодорова с пет пропуснати мишени и пасив от 6:02,2 минути. Даниела Кадева, която все още се възстановява от контузия, приключи на последното 86-о място (+15:17,7 минути и 8 грешки) сред завършилите надпреварата.

Германката Денис Херман спечели златния медал в дисциплината. Тя записа резултат от 44:12,7 минути, допускайки само една грешка в стрелбата.

На второто място се нареди Анаис Шевалие-Буше (Франция), която също пропусна една мишена, но изостана на 9,4 секунди от победителката. С бронза се окичи норвежката Марте Олсбу Рьоиселанд (+15,3 секунди и 2 грешки).

„Цял сезон не мога да си намеря стрелбата на прав. Борих ги, и първата, и втората стрелба, но нямам обяснение защо така се получава. Знам, че в биатлона ден с ден не си прилича. На големи първенства си личи, че успяваме да се съберем и се получава. Надявах се и тук нещата да се получат, въпреки лошия сезон. Днес беше малко по-топло, усетих студа повече през втората част на състезанието", коментира Милена Тодорова пред БНТ.