Бразилката Бруна Моура, която си беше гарантирала участието на Олимпиадата в Пекин в дисциплината ски бягане, ще се размине с него. Тежка катастрофа на пътя за мюнхенското летище сложи край на мечтата на атлетката, която ще пропусне форума.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Според атлетката, шофьорът ѝ е направил опит за опасно изпреварване на пътя и се е ударил в камион. Моура е със счупвания на стъпалото, ръката, три ребра и лявото рамо, а водачът на автомобила е загинал моментално.

Бруна е транспортирана с хеликоптер в болница в Лозано, Италия. Бразилката участва на състезание в Австрия, където си гарантира място на Игрите. Ден след състезанието тя е дала положителна проба за Ковид-19. Днес по пътя за летището в Мюнхен тя претърпява катастрофа до град Обервинтл, Италия.

"Седях на задната седалка и бях с колан, лекарите казаха, че това ме е спасило. Този път няма да ходя на Олимпийски игри, но съм жива", коментира 27-годишната състезателка по ски бягане.

Бруна Моура е двукратна шампионка на Бразилия в планинското колоездене. През 2011 г. тя е диагностицирана с дефект на предсърдната преграда, вродено сърдечно заболяване, което изисква скъпа операция като лечение или години на изчакване в обществената здравна система. След извършването ѝ тя започва да се занимава с ролери, а с показаните постижения започва да се занимава и със ски бягане.