Четиримата български биатлонисти завършиха извън топ 30 в спринта на 10 километра на олимпийските игри в Пекин. Трима от тях обаче успяха да се класират за утрешното преследването на 12,5 км.

Владимир Илиев се представи най-добре от родните представители и зае 31-о място, след като допусна две грешки при стрелбата си от позиция прав, а това доведе до изоставане от 1:51,8 минути от новия олимпийски шампион Йоханес Тингнес Бьо от Норвегия.

Благой Тодев завърши на 52-а позиция. Той пропусна една мишена и финишира на 2:38,8 минути зад победителя. На четири позиции след Тодев приключи Антон Синапов, който направи две грешки и изостана на 2:45,0 минути. Димитър Герджиков остана извън първите 60, които се класират за преследването в биатлона при мъжете. Той е 63-и с изоставане от 2:56,1 минути и две грешки на огневия рубеж.

Двамата братя Бьо се качиха на почетната стълбичка в Пекин. Със златото се окичи Йоханес Тингнес Бьо, който финишира за 20:00,4 минути, допускайки само една грешка в стрелбата си. Среброто взе французинът Кантен Фийон-Майе, който също пропусна една мишена, но остана на 25,5 секунди. Тарией Бьо спечели първия си индивидуален олимпийски медали, финиширайки трети. Той остана на 38,9 секунди зад брат си, след като също направи една грешка при стрелбата.