Владимир Илиев се класира на 25-о място в преследването на 12,5 километра на Олимпийските игри в Пекин. Той допусна 7 грешки в стрелбата и остана на 4:33,8 минути от шампиона Кентен Фийон-Майе от Франция.

Все пак Владимир Илиев успя да се придвижи напред в класирането, след като тръгна от 31-а позиция. Останалите двама българи в тази дисциплина останаха извън топ 50. Благой Тодев завърши на 53-о място, а Антон Синапов е 55-и.

Фийон-Майе тръгна от втора позиция, но не направи нито една грешка в стрелбата и финишира за 39:07,5 минути. Среброто остана за Тарией Бьо от Норвегия, пропуснал една мишена и изостанал на 28,6 секунди зад победителя. Бронзовото отличие отиде при руския представител Едуард Латипов (+35,3 секунди и една пропусната мишена).

„Чувствах се много добре, имах малък проблем с пушката, на легнал сериозен проблем създаде вятърът, но на прав нещо като замръзване имаше на пушката. Последната ми обиколка е показателна, че започвам да подобрявам състоянието си. Аз самият не успях днес, но ще гледаме напред. Това е моето бягане днес, когато съм във форма. За съжаление, почти свършиха Олимпийските игри. Малко закъсняхме с формата, може би. Имаме щафета, която е важна. Там вече защитаваш цветовете на държавата и отговорността е по-голяма“, сподели пред БНТ Владимир Илиев.