Българският представител в ски-скока Владимир Зографски завърши на 22-о място в крайното класиране на състезанието на нормалната шанца на олимпийските игри в Пекин.

Зографски беше 24-и след първия скок, когато скочи 99 метра и събра 126,7 точки. Това му позволи да се класира за финалния скок. В него 28-годишният българин скочи 97 метра и получи актив 118,6 точки.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Така с общ сбор от 245,3 точки той остана на 22-о място. Зад Владимир Зографски остана легендата в ски-скока Симон Аман от Швейцария. Четирикратният олимпийски шампион завърши 25-и в общото класиране с актив от 239,5 т.

Японецът Рьою Кобаяши е новият олимпийски златен медалист в дисциплината. Победителят от турнира Четирите шанци триумфира със сбор от 275,0 точки.

Със среброто се окичи Мануел Фетнер от Австрия, който беше пети след първия опит, но направи много силен втори скок и събра актив от 270,8 точки. Трето място зае полякът Давид Кубацки с 265,9 т.

„Скачах по-добре и в квалификациите, и в тренировките, но днес изпуснах голям шанс. За съжаление, не успях да си направя скоковете. При първия скочих рано, при втория закъснях. Не си свърших работата, целта до голяма степен е да направя добри два скока на голямата шанца. Научих, че човек трябва да седи спокоен и да няма такова желание, просто прекалено много го исках. От прекаленото желание допуснах тези грешки. Надявам се да покажа два добри скока на голямата шанца“, сподели Зографски пред БНТ.