Българинът Владимир Зографски не успя да се класира за втория опит във финала на ски-скоковете от голямата шанца на олимпийските игри в Пекин, след като завърши на 38-о място в крайното подреждане.

Зографски направи скок от 125 метра, който беше оценен със 110 точки. Това не му беше достатъчно да попадне в Топ 30 и да участва във вторите скокове.

Олимпийската титла спечели норвежецът Мариус Линдвик, който с общ резултат от 296,1 точки оглави класирането. Втори остана Рьою Кобаяши от Япония с 292,8. С бронза се окичи германецът Карл Гайгер (281,3 т.).

Така Владимир Зографски завърши участието си на олимпийските игри в Пекин с 22-о място на нормалната шанца и 38-а позиция при скоковете от голямата.

„Днешният ми скокът бих казал, че е ОК, но прекалено изоставам със скоростта и там губя около 10 метра. Всички имат скорост от 90-92 км/ч и ще ми бъде трудно. Малшанс. Опитът ми беше добър, това, което се изискваше от мен, мисля, че го свърших. На малката шанца екипировката няма толкова голямо значение. Предстоят стартове от Световната купа и световното първенство. Ще анализираме, защото с такова изоставане нямам никакви шансове. Следващата Олимпиада е след 4 години и не знам какво ще се случи през това време“, коментира Владимир Зографски пред БНТ.