Лудогорец приключи участието си в Шампионската лига след загуба с 0:4 от Реал (Мадрид) и последно място в група B на най-авторитетния европейски клубен турнир. Участието на разградчани ще се запомни с първите точки (4) в Шампионската лига за роден представител, спечелени след победа над Базел (1:0) и равенство с Ливърпул (2:2) на "Васил Левски" в София.
 
 
 
 
 
На 1 октомври шампионът на България връща спомените у родните фенове от сезон 2006-07 година. На родна земя отново звучи химнът на Шампионската лига, а гост е не друг, а актуалният носител на трофея и десеткратен шампион Реал (Мадрид). Водени от Кристиано Роналдо - носител на Златната топка, най-скъпия в света Гарет Бейл, голмайстора на Световното първенство по футбол Хамес Родригес и световния шампион Тони Кроос, "белите" побеждават с 2:1. Лудогорец повежда с 1:0 още в шестата минута, но Роналдо (25') и Бензема (77') обръщат резултата.
 
 
След доброто представяне в първите два мача срещу фаворитите в групата, разградчани започват да точат зъби на швейцарския Базел, мечтаейки за първи точки в турнира - нещо, което "Левски" не успя да направи срещу Барселона, Челси и Вердер преди години. Мечтите им стават в реалност в 92-ата минута на мача с Базел в София на историческия за клубния ни футбол 22 октомври 2014 година. Тогава Йордан Минев вкарва с отчаян удар в края на мача за крайното 1:0.
 
 
 
 
 
 
Участието на българския шампион в турнира на най-богатите приключва на 9 декември 2014 година с нова тежка загуба като гост - 0:4 от Реал (Мадрид). Поражението отрязва шансовете на Лудогорец дори за участие в Лига Европа, където отива Ливърпул, а Реал и Базел прескачат група B на Шампионската лига. Лудогорец остава четвърти в групата, но с 5 отбелязани гола и 4 спечелени точки вдигна летвата за българските отбори в най-престижния европейски клубен турнир.



Шампионска лига - Група "В", резултати и крайно класиране

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа