Ръководството на Славия излезе с декларация часове след победата с 1:0 над Лудогорец. Тя е озаглавена "Категорично "не" на грубияните по трибуните!".

"По време на срещата Славия - Лудогорец, а и след нейния край, незначителна част от зрителите, обявили себе си за привърженици на "белите", скандираха обиди, ругатни и вулгарни реплики по адрес на играчите на гостуващия тим, на неговите треньори и служебни лица. Осъдителното поведение на тези фенове, освен че бе отбелязано в доклада на делегата и ще доведе до санкции, нанася тежък удар върху авторитета на 108-годишния ни клуб", се посочва в изявлението на "белите" от "Овча купел".  

"Ръководството на ПФК Славия 1913, безрезервно подкрепяно от футболистите и треньорите от представителния отбор, заявява пред обществеността категоричното си "НЕ" на грубияните по трибуните. Проявите им възмущават, за тях няма място в нашите редици.    

Същевременно изразяваме благодарността си към всички останали привърженици, които истински са предани на "бялата" идея. Отборът ни се нуждае от тях. 

Уверяваме футболистите, треньорите и служебните лица на Лудогорец, че ПФК Славия 1913 се разграничава от самозабравилите се зрители. Както и в миналото, така и сега ние държим на коректните отношения със спортните ни противници и ще продължаваме да ценим техните достойнства и постижения във футбола", пише още в декларацията на "белите".  

Припомняме, че по-рано днес Дисциплинарната комисия към БФС санкционира Славия общо с 3300 лева, както и отправи предупреждение към клуба за лишаване от домакинство. 

Efbet Лига - сезон 2021/2022