Президентът на Славия Венцислав Стефанов даде пресконференция, на която коментира основно предстоящия конгрес на БФС. За един от кандидатите за президентския пост - Ивайло Дражев, босът на "белите" каза "да си наляга парцалите и да не се занимава с футбол".

Стефанов разкритикува и баталните сцени по трибуните на Националния стадион "Васил Левски" в мача с Локомотив (София), загубен от тима му с 0:1. 

"Това не са фенове, това са мърши!", каза босът на Славия.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

"Органите на реда трябваше да задържат тарторите и да ги накажат по закона за дребното хулиганство, за да не се повтаря това. На мача имаше дузпа за Славия, гледаха с ВАР, но не я дадоха. Единият изяде дървото, а другият изяде пържолите", коментира Стефанов.

Венци: Една патица взе парите на Мартин, Бербатов едно кафе не е почерпил

"Познавам се от много години с Христо Порточанов. Считам, че си чеше егото. Не познавам този, който е на Марица (б.р. - Христо Христов). Уважавам тези хора, които дават средства за футбола в България. Другите не ги знам кои са. Иво Дражев е добър човек, но страда от раздвоение на личността, защото за да управляваш футболния съюз, трябва да си сериозен. Той един ден си мисли, че ще става президент, друг ден, че ще става депутат и така. Да си наляга парцалиите и да си гледа живота и да не се занимава с футбола", обърна се Стефанов към Дражев и добави: „Футболът в България трябва да е добре смазана машина. Имаме надарена нация. Въпреки че сме най-бедните в Европа, това не ни пречи да завоюваме олимпийски и световни титли".

„Българският футбол не може да цъфне, защото семето му изисква специална поддръжка. Всички хора са на телефона и компютъра и 5% са здравите деца, които могат да спортуват и да играят тенис, футбол, баскетбол и други. И Мишел Платини да дойде, и Сеп Блатер да дойде - пак няма да има промяна, защото се работи грешно. Само 3-4 отбора работят по програмата на Аякс за развитие на таланти“, продължи президентът на Славия.

"Политиката на БФС е неразривно свързана с политиката на държавата. Съюзът има няколко милиона от Европа, но останалото е от държавата. Футболният съюз може и трябва да промени работата с общините. Следващите управляващи трябва да помислят не само за футбола, но за всички спортове. Без помощта на държавата никой не може да направи нищо съществено във футболния съюз. Има да се оправят много криви краставици - и в съдийството, и в делегациите, и в комисиите", подчерта босът на "белите" от "Овча купел".

Efbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022